desert cu fructe Internationale Italia Model Prajituri tiramisu cu capsuni Women

Tiramisu cu mascarpone si capsuni



Tiramisu cu mascarpone si capsuni

Tiramisu cu mascarpone si capsuni – un rasfat dulce-aromat la ceas de dupa-amiaza, plin de prospetime si finete.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g capsuni proaspete, taiate sferturi sau jumatati (functie de marime); 500 g mascarpone (82% grasime); 250 ml frisca lichida, de la frigider; 125 g zahar tos; 30 piscoturi; cacao neindulcita pentru pudrat; capsuni proaspete pentru ornat.

Preparare tiramisu cu mascarpone si capsuni: Indepartati codita capsunilor, spalati-le, puneti-le intr-un castron si adaugati deasupra zahar cat sa le acopere un pic. Dati-le la frigider cateva ore (3-4 ore), astfel incat zaharul sa se topeasca si capsunile sa-si lase sucul ramanand in acelasi timp ferme. Pe parcursul celor cateva ore cat stau capsunile la frigider, mai scoateti din cand in cand castronul si mai amestecati usor, cu o paleta de lemn.
Cand observati ca zaharul este in totalitate topit, preparati frisca, dupa care amestecati crema mascarpone cu cele 125 g de zahar. In momentul in care zaharul s-a topit si crema mascarpone s-a omogenizat, devenind pufoasa, luati aproximativ o treime din frisca preparata si amestecati-o, folosind o lingura de lemn, in crema. Continuati prin a adauga si restul de frisca, amestecand usor si lent pentru a obtine o compozitie cat mai aerata. Scoateti capsunile de la frigider, separati fructele de siropul lasat, moment in care aveti tot ce va trebuie la indemana pentru a trece la preparare.

Insiropati bine piscoturile in siropul lasat de capsuni, dupa care asezati-le, intr-un prim rand, intr-o tava cu dimensiunile de 30 x 22 cm.

Odata terminat primul rand de piscoturi, intindeti pe deasupra piscoturilor astfel aranjate in tava, ajutandu-va de o spatula, jumatate din crema mascarpone cu frisca. Pe deasupra cremei asezati uniform capsunile.

Inmuiati randul urmator de piscoturi in siropul de capsuni, aranjati-le in tava, dupa care intindeti uniform, pe deasupra lor, restul de crema mascarpone cu frisca.

Acoperiti tava cu o folie alimentara si introduceti la frigider, unde veti lasa desertul cel putin 4 ore (de preferat insa este sa-l lasati peste noapte, astfel incat aromele sa se combine).

Cand vine momentul sa serviti prajitura tiramisu cu mascarpone si capsuni, portionati-o, pudrati cu cacao neindulcita, ornati cu capsuni proaspete si savurati cu placere acest desert delicios cu fructe proaspete.

Preparare in imagini:
 Tiramisu cu mascarpone si capsuni - un rasfat dulce-aromat la ceas de dupa-amiaza, plin de prospetime si finete. Preparare tiramisu cu mascarpone si capsuni: Indepartati codita capsunilor, spalati-le, puneti-le intr-un castron si adaugati deasupra zahar cat sa le acopere un pic. Dati-le la frigider cateva ore (3-4 ore), astfel incat zaharul sa se topeasca si capsunile sa-si lase sucul ramanand in acelasi timp ferme. Pe parcursul celor cateva ore cat stau capsunile la frigider, mai scoateti din cand in cand castronul si mai amestecati usor, cu o paleta de lemn. Tiramisu cu mascarpone si capsuni ingrediente Cand observati ca zaharul de la capsuni este in totalitate topit, preparati frisca, dupa care amestecati crema mascarpone cu cele 125 g de zahar. dupa care amestecati crema mascarpone cu cele 125 g de zahar. In momentul in care zaharul s-a topit si crema mascarpone s-a omogenizat, devenind pufoasa, luati aproximativ o treime din frisca preparata si amestecati-o, folosind o lingura de lemn, in crema. Continuati prin a adauga si restul de frisca, amestecand usor si lent pentru a obtine o compozitie cat mai aerata. separati fructele de siropul lasat, moment in care aveti tot ce va trebuie la indemana pentru a trece la preparare.  Insiropati bine piscoturile in siropul lasat de capsuni, care asezati-le, intr-un prim rand, intr-o tava cu dimensiunile de 30 x 22 cm. Odata terminat primul rand de piscoturi, intindeti pe deasupra piscoturilor astfel aranjate in tava, ajutandu-va de o spatula, jumatate din crema mascarpone cu frisca. Pe deasupra cremei asezati uniform capsunile. Inmuiati randul urmator de piscoturi in siropul de capsuni, aranjati-le in tava, dupa care intindeti uniform, pe deasupra lor, restul de crema mascarpone cu frisca. Acoperiti tava cu o folie alimentara si introduceti la frigider, unde veti lasa desertul cel putin 4 ore (de preferat insa este sa-l lasati peste noapte, astfel incat aromele sa se combine). Cand vine momentul sa serviti prajitura tiramisu cu mascarpone si capsuni, portionati-o, pudrati cu cacao neindulcita, ornati cu capsuni proaspete si savurati cu placere acest desert delicios cu fructe proaspete. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *