O cunoscuta si apreciata combinatie pe care va indemn sa o incercati intr-o alta varianta. Reteta de porc dulce-acrisor pe care am gatit-o are o nota de prospetime data de castravetele verde, este delicioasa si usor de preparat.
Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g pulpa de porc fara os, taiata fasii subtiri; 1 ceapa medie, taiata julien; 3 catei de usturoi, taiati rondele fine; 350 g cuburi de ananas; 200 ml suc de ananas; 150 g castravete verde, taiat rondele subtiri; 50 g ardei gras rosu, taiat fasii subtiri; 1 lingura sos de peste; 2 linguri zahar brun; 1/4 lingurita ardei iute uscat, pisat; 1 lingura amidon de porumb; partea verde de la 1 fir de ceapa verde, tocata marunt; 1 lingura ulei de arahide.
Preparare porc dulce-acrisor: Puneti uleiul intr-o tigaie mai adanca si, cand acesta s-a incins, adaugati ceapa si usturoiul.
Gatiti 1-2 minute la foc mediu spre iute, amestecand frecvent, pana cand ceapa devine translucida si rondelele de usturoi capata o culoare aurie pe margini.
Adaugati carnea de porc si continuati sa gatiti timp de alte 4-5 minute, amestecand frecvent.
Odata ce fasiile de carne s-au separat si si-au schimbat culoarea, adaugati zaharul, ardeiul iute si gatiti cca. 30 de secunde, amestecand permanent, astfel incat zaharul sa se topeasca, dupa care adaugati si sosul de peste.
Adaugati in tigaie ardeiul gras si castravetele verde si gatiti 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora apa lasata de legume.
Continuati prin a adauga ananasul, ceapa verde, amestecati si lasati 30 de secunde.
Intre timp, dizolvati amidonul in sucul de ananas, dupa care turnati-l in tigaie.
Amestecati, readuceti la fierbere si, de indata ce sosul incepe sa capete consistenta, puteti stinge focul. Mancarea de porc dulce-acrisoara este gata pentru a fi pusa in farfurii si servita alaturandu-i o garnitura de orez.
Succes la preparare si Pofta Buna!