Echipa olimpică masculină de fotbal a Germaniei a ieșit din teren înainte de full-time în Japonia în amicalul împotriva Honduras după ce fundașul Hertha Berlin, Jordan Torunarigha, ar fi fost abuzat de un membru al opoziției.
După cum a confirmat FA germană, incidentul a avut loc după ce Felix Udokhai a egalat pentru finaliștii din 2016.
Cu scorul egal la 1-1, oamenii lui Stefan Kuntz au ieșit apoi cu cinci minute înainte cu normă întreagă, în solidaritate cu coechipierul lor.
În grupa D, cu cuceritorii lor din Rio, Brazilia, Coasta de Fildeș și Arabia Saudită, Germania își lansează campania pentru a începe mai bine joi, cu pregătirile lor afectate de aceste evoluții.
ℹ️ Jocul s-a încheiat cu 5 minute mai devreme, cu scorul la 1-1. Jucătorii germani au părăsit terenul după ce Jordan Torunarigha a fost abuzat rasial. #WirfuerD # Tokyo2020 pic.twitter.com/D85Q63Ynr9
– Germania (@DFB_Team_EN) 17 iulie 2021
Mai multe detalii sunt încă de divulgat, deși nu este prima dată când Torunarigha, născut în Chemnitz din părinții nigerieni, primește un astfel de tratament.
În februarie 2020, Schalke 04 a fost amendat cu 58.000 de dolari pentru abuzul rasist al fanilor după ce o anchetă a FA germană a constatat că „s-au făcut scandări de maimuță” împotriva sa într-un joc de cupă.
Torunarigha s-a adresat rândului pe Instagram în urma pierderii cu 3-2, în care a primit și un al doilea cartonaș galben și a fost expediat pentru că a ridicat un caz de băuturi și l-a trântit pe podea.
Înfricoșat că acest rasism continuă, urăște echipa pentru părăsirea terenului. Rasismul nu are loc aici și oriunde.
– Riley (@simplyRileyM) 17 iulie 2021
Necrezut
– 𝐣υŇ𝐈 * (@excessplanet) 17 iulie 2021
„M-am născut în Germania, am crescut aici, am absolvit liceul aici”, a spus el. „Vorbesc germana ca toată lumea, așa că nu pot înțelege aceste comentarii făcute de câțiva idioți în timpul jocului.
"Nu poți alege culoarea pielii tale la naștere și nu ar trebui să conteze în primul rând. Culoarea diferită a pielii, religia și originea ar trebui să fie la fel de naturale în societate precum este printre noi sportivii din dressing".
Ca o extensie a acestui lucru, Torunarigha a apărut în documentarul Schwarze Adler (Black Eagles) în acest an, relatând experiențele jucătorilor negri care își desfășoară activitatea în fotbalul german.
De cine???
– Nohemy🇭🇳 (@NohemyRamirez) 17 iulie 2021
A existat deja o revărsare de sprijin pentru tânărul de 23 de ani, a cărui încercare a venit într-o săptămână când un trio de fotbaliști englezi au fost abuzați de troli în urma penalizărilor ratate în cadrul finalului Euro 2020 împotriva Italiei.
„Groaznic că acest rasism continuă”, a spus un fan. "Pălăriile către echipă pentru părăsirea terenului."
„Rasismul nu are loc aici și oriunde”, a adăugat un altul.
De asemenea, pe rt.com