Politics Technology

„Rușinos”: președintele Mexicului promite că va investiga acuzațiile malware Pegasus utilizate de guvernul anterior pentru a-l spiona și alte zeci

Președintele Mexicului a promis să deschidă o investigație cu privire la rapoarte conform cărora membrii guvernului anterior cumpăraseră software israelian de spionaj și îl folosiseră pentru a spiona actualul lider socialist al țării, printre altele.

Într-un discurs de marți, președintele Andres Manuel Lopez Obrador a etichetat acuzațiile că administrația anterioară a președintelui Enrique Peña Nieto l-a spionat pe el și pe asociații săi ca fiind „rușinoase”.

„Aveau echipamente sofisticate pentru a asculta toate apelurile telefonice, nu numai de la persoana care era ținta, ci de la toți cei din jur”, a afirmat el, adăugând că nu doar el ar fi spionat, ci soția, copiii , doctor și încă zeci.

Obrador a spus că nu crede că contractul Pegasus cu firma de supraveghere israeliană NSO Group există încă, dar a spus că guvernul trebuie să investigheze acuzațiile.

Președintele a susținut că ar putea enumera o sută de lucruri care „se făceau înainte [în Mexic] și nu se mai fac astăzi”, inclusiv corupția, tortura și represiunea, adăugând că nu mai există masacre sau spionaj.

De asemenea, pe rt.com, procurorii de la Paris deschid ancheta asupra presupusei utilizări de către Maroc a programelor spion Pegasus pentru a-i asculta pe jurnaliștii francezi

Luni, The Guardian a raportat că până la 50 dintre cei mai apropiați aliați ai lui Lopez Obrador, precum și membrii familiei, au fost vizați de administrația anterioară, care a fost primul cumpărător al software-ului Pegasus.

Presa a spus că datele pe care le-a primit au arătat numerele de telefon ale preoților, victimelor infracțiunilor sponsorizate de stat și ale copiilor unor personalități de profil printre cei vizați de spyware, contestând afirmațiile NSO că tehnologia a fost utilizată doar pentru a combate infracțiunile grave. și terorism.

Programele malware au apărut în toată lumea în ultimele zile după ce s-a raportat că a fost folosit pentru a viza zeci de mii de oameni, de la jurnaliști la prim-miniștri și lideri religioși.

Forbidden Stories, o organizație non-profit din Paris, în colaborare cu Amnesty International și 17 organizații media, a făcut acuzațiile bombei în weekend, susținând că până la 50.000 de ținte au fost atinse de malware-ul israelian. Azerbaidjanul, Bahrainul, Ungaria, India, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite s-au numărat printre cele 11 țări în care au fost identificați clienți potențiali.

Dacă îți place această poveste, împărtășește-o cu un prieten!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *