man Model National Știri

„Nu am mai văzut niciodată decese atât de rapide”: Un azil de bătrâni din Quebec le-a administrat pacienților Covid morfină în loc de tratament împotriva virusului

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

O asistentă medicală din Quebec a mărturisit că, în conformitate cu directivele departamentului provincial de sănătate, căminul de îngrijire pe termen lung în care lucra le-a administrat morfină pacienților cu coronavirus în loc să le acorde îngrijiri medicale care să le prelungească viața, informează LifeSiteNews.
„Nu mai văzusem niciodată decese care să se întâmple atât de rapid”, a declarat Sylvie Morin pentru The Globe and Mail. Morin a fost asistentă-șefă adjunctă la Sainte-Dorothée, un centru de îngrijire pe termen lung, unde peste 100 de rezidenți au murit anul trecut, în timpul „primului val” de Covid-19.
Ea a explicat că personalul azilului a fost instruit să le administreze rezidenților despre care se credea că suferă de Covid-19 un „protocol pentru detresă respiratorie” care includea morfină, sedativul Ativan și scopolamină, un medicament împotriva grețurilor. Clinica Mayo precizează că efectele secundare comune ale morfinei injectate sunt „respirație dificilă sau îngreunată”, „respirație neregulată, rapidă sau lentă, sau superficială”, „scurtarea respirației” și „respirație foarte lentă”.
Covid-19 este o boală respiratorie ce poate provoca probleme grave în special vârstnicilor. (În cazul persoanelor sănătoase cu vârsta sub 65 de ani, rata de supraviețuire la infecția cu coronavirus este extrem de ridicată, iar virusul, mai ales cu tratament precoce, nu provoacă probleme respiratorii grave.)
„Nu ar trebui să luați morfină dacă aveți astm sever sau probleme respiratorii… Morfina vă poate încetini sau opri respirația”, avertizează drugs.com, un site de referință popular, care oferă, gratuit, „date corecte și independente, revizuite între specialiști, cu privire la mai mult de 24.000 de medicamente, cu sau fără prescripție medicală”.
Despre Ativan, Clinica Mayo avertizează: „Acest medicament poate provoca depresie respiratorie/hipoventilație (o problemă gravă de respirație care poate pune viața în pericol), în special atunci când este utilizat împreună cu analgezice narcotice”.

Morin a spus că nu protocolul este „cel care ce ucide persoana. O face să se simtă mai confortabil”, dar – contrazicându-se singură – a subliniat că nu a mai văzut niciodată o cale atât de rapidă spre moarte.

„Persoana avea simptome, o testam, primeam rezultatele după 24-48 de ore. O zi mai târziu, era moartă. Nu dura mult”.

„Nu au murit toți, dar majoritatea au murit”, a conchis Morin.

Alex Schadenberg, directorul executiv al Coaliției pentru Prevenirea Eutanasiei, a spus că „acestea sunt cazuri de crimă” care necesită o anchetă penală.

„Această situație ar trebui tratată ca un caz penal, iar nu în stilul: „Vom investiga ce am făcut greșit pentru a ne asigura că vom proceda corect data viitoare”. E vorba de niște decizii criminale”, a declarat Schadenberg pentru LifeSiteNews.

„Ar fi trebuit să fie suficient de inteligenți pentru a ști că ceea ce făceau provoca moartea”, a spus Schadenberg. „Dacă ai o problemă respiratorie, [morfina] îți va provoca moartea. Iar Covid este ceva despre care, bineînțeles, ar fi trebuit să știe că le afectează respirația.”

„Nu au murit „doar câțiva oameni”. Deseori se întâmplă să moară câțiva oameni din cauza unei erori medicale. Dar aici e vorba de un număr uriaș de oameni din Canada care au murit, de fapt, în acest fel. Mii, nu sute. Nu o duzină. Este înfiorător!”

Schadenberg crede că aceste decizii medicale explică de ce Canada a avut „o rată a mortalității atât de ridicată în rândul persoanelor vârstnice”. Potrivit unui raport al Institutului canadian pentru informații în domeniul sănătății (CIHI), Canada are „cel mai prost bilanț în ceea ce privește decesele cauzate de Covid-19 în centrele de îngrijire pe termen lung, în comparație cu alte țări bogate”, după cum informează CBC News.

Din păcate, a adăugat el, anchetele penale sunt rare în domeniul medical.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *