New York Times susține că SUA conduce în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, folosind în mod deliberat medaliile totale câștigate ca metodologie. Numeroși cititori au subliniat rapid că medaliile de aur contează mai mult, atât oficial, cât și tradițional.
În cea de-a cincea zi a Jocurilor Olimpice din 2020, ziarul record al SUA a arătat o diagramă cu titlul „aici se află acum numărul medaliilor”, care arată SUA pe primul loc cu un total de 30, înaintea Chinei cu 27 și a Japoniei cu 22.
Cu excepția metodei tradiționale de clasare a Jocurilor Olimpice, această ordine este exact invers: Japonia este pe primul loc cu 13 medalii de aur, urmată de China cu 12 și SUA cu 10. Majoritatea celor peste 100 de răspunsuri pe care ziarul le-a primit pe Twitter au subliniat chiar acest fapt.
„Trebuie să puneți țara cu mai multe medalii de aur în partea de sus, nu numărul total de medalii. Statele Unite se află pe locul 3 ”, a spus un utilizator.
„Peste tot în lume, altele decât [SUA], ordinea de masă este sortată numai după aur”, a scris pe alta un tweet. „De ce faceți voi întotdeauna lucruri care să vă facă să păreați mult mai bine decât [voi] sunteți cu adevărat?”
„Imaginați-vă că manipulați tabelul cu medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel încât să pară că țara dvs. se descurcă mai bine decât sunt de fapt”, a scris un utilizator verificat. „Nu pot decide dacă acest lucru este [disingenuu], disperat sau jalnic. Foarte probabil este un pic din toate trei. ”
Imaginați-vă că manipulați tabelul cu medalii # Tokyo2020 #Olympics, astfel încât să pară că țara dvs. se descurcă mai bine decât sunt de fapt. Nu pot decide dacă acest lucru este dezamăgitor, disperat sau jalnic. Foarte probabil este un pic din toate trei. https://t.co/izWHDrIfIw
– Andrea Cook 💙 (@ F3Lollipops) 28 iulie 2021
„O socotiți greșit”, a fost un alt comentariu frecvent, împreună cu „Nu așa funcționează numărătoarea medaliilor”.
Celebrul comic de meme despre un atlet care a făcut o afacere masivă dintr-o medalie – doar pentru a fi dezvăluit în ultimul panou pe care a terminat al treilea – a apărut, de asemenea, în acest subiect, în mod corespunzător în această situație.
După cum se dovedește, modul special în care The Times a calculat clasamentul la medalii nu a fost un accident, ci o alegere deliberată, prin admiterea ziarului. Un articol publicat marți seară a abordat de fapt problema, subliniind că masa oficială a medaliilor olimpice se referă la numărul de medalii de aur și asta este „cât de mult o face lumea, folosind argintul și bronzul doar pentru a rupe legăturile”.
„Printr-o altă măsură, Statele Unite conduc, deoarece au cele mai multe medalii în ansamblu”, a adăugat ziarul. „Publicațiile din SUA, inclusiv The New York Times, adoptă adesea această abordare.”
„Ce mod de numărare este superior? Este posibil ca niciuna dintre ele să nu fie. Poate că metoda ideală este undeva între ele ”, a concluzionat Times, înainte de a redacta un grafic complex al propriei lor creații, în care SUA au ieșit din nou în evidență.
Jocurile Olimpice au fost amânate de anul trecut din cauza coronavirusului și încă sub umbra pandemiei, deoarece toate evenimentele au loc fără spectatori. Jocurile au văzut câteva supărări uimitoare până acum, printre care superstarul japonez de tenis Naomi Osaka a pierdut în fața unui jucător de rang inferior și echipa de gimnastică artistică feminină din SUA care a terminat pe locul doi în competiția pe echipe, după ce Simone Biles s-a retras invocând probleme de sănătate mintală.
Îți place povestea asta? Împărtășește-l cu un prieten!