Politics Technology

Grupul guvernamental britanic susține că mutația Covid cu o rată a mortalității de 35% este o „posibilitate realistă”, sugerează că noile tulpini ar putea „sustrage” vaccinurile

Un grup științific al guvernului britanic a susținut că ar putea apărea o variantă a coronavirusului cu o rată de fatalitate de 35% – asemănătoare cu cea observată în Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) – și că pot fi necesare doze de rapel pentru vaccin.

Un raport emis vineri de Grupul științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) a analizat o serie de scenarii ipotetice legate de variantele Covid-19, găsind o „posibilitate realistă” ca o mutație să poată apărea cu o rată de fatalitate comparabilă cu SARS ( 10%) sau MERS (35%), ambele aparținând familiei coronavirusului.

În timp ce organismul a spus că vaccinurile existente vor rămâne eficiente împotriva „bolii grave” dintr-o astfel de variantă, cu excepția cazului „derivării semnificative” a proteinelor vârf ale virusului, totuși a adăugat că „ar fi de așteptat o creștere a morbidității și mortalității în fața vaccinării ", deoarece inocularea nu " previne pe deplin infecția la majoritatea indivizilor ".

Raportul a sugerat o serie de modalități de a face față unei mutații mai mortale, inclusiv „dozele de rapel de vaccin pentru a menține protecția împotriva bolilor severe” și măsuri de limitare a introducerii de noi variante din străinătate.

De asemenea, pe rt.com Planificați înainte? Firmele debarcă contracte de pașaport Covid care ar putea dura până în 2023, chiar dacă planul guvernului britanic ar putea fi abandonat

SAGE a considerat, de asemenea, probabilitatea unei variante care „evită vaccinurile actuale”, spunând că ar putea apărea în mai multe moduri. Cea mai probabilă cauză ar fi o formă de variație genetică cunoscută sub numele de „deriva antigenică”, care se întâmplă atunci când un virus muta până la un punct în care anticorpii care previn infecția cauzată de tulpini anterioare nu mai funcționează.

Panoul a considerat că „aproape sigur” se va întâmpla într-o oarecare măsură. Un scenariu „în cel mai rău caz” descris în lucrare poate apărea atunci când sistemul imunitar al unui pacient nu mai este capabil să producă anticorpi pentru noi variante, fie datorită contactului său trecut cu virusul, fie ca urmare a „vaccinurilor experimentate anterior”. Un astfel de scenariu de judecată finală ar face „dificilă revaccinarea” pacienților, dar cercetătorii au ajuns la concluzia că rezultatul este „mai puțin probabil”.

Aceeași agenție a publicat vineri un raport separat privind vaccinurile, care a constatat că imunitatea este „foarte probabilă” să se diminueze în timp, sugerând că „vor exista campanii de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 pentru mulți ani.

Cu toate acestea, raportul privind variantele a menționat, de asemenea, că noul coronavirus ar putea urma o cale evolutivă care îl face să devină mai transmisibil, dar mai puțin virulent, SAGE făcând o comparație cu „răcelile obișnuite”. Acesta a adăugat că, deși acest lucru este „puțin probabil pe termen scurt”, acesta ar putea deveni ulterior o „posibilitate realistă”, deoarece virusul se adaptează pe deplin la gazdele sale umane.

SAGE a concluzionat că Marea Britanie ar trebui să continue să „sprijine în mod proactiv” o acțiune globală de vaccinare, spunând că ar putea contribui la reducerea probabilității „apariției unor variante periculoase în alte părți ale lumii”. De asemenea, a solicitat investiții sporite în supravegherea virală pentru a ține la curent mutațiile.

Până în prezent, Marea Britanie a înregistrat aproximativ 5,8 milioane de infecții cu coronavirus și doar timid de 130.000 de decese, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins din SUA. În timp ce țara a văzut o pauză în cazurile de primăvară, vara a adus un nou vârf, pe care oficialii îl atribuie variantei Delta mai contagioase observată pentru prima dată în India. Decesele zilnice au depășit 100 de mai multe ori în ultima săptămână, marcând, de asemenea, o creștere a numărului de primăvară, cu cazuri noi pe zi în zeci de mii.

Cu toate acestea, în ciuda creșterii recente, guvernul britanic a continuat cu redeschiderea planificată la începutul acestei luni, ridicând majoritatea restricțiilor sale Covid după impunerea unor luni de blocaje și închideri de afaceri. Prim-ministrul Boris Johnson a apărat această mișcare după cum este necesar, dar a cerut totuși britanicilor să exercite „toată prudența și respectul corect față de alte persoane și riscurile pe care boala le prezintă în continuare”.

De asemenea, pe rt.com, călătorilor din SUA și UE care nu vor mai avea nevoie de carantină la sosirea în Anglia din august

Crezi că prietenii tăi ar fi interesați? Împărtășește această poveste!

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *