ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Alex Berenson, jurnalist științific, a apreciat studiul ca fiind suficient pentru „a pune capăt oricărei dezbateri despre vaccinuri versus imunitatea naturală”.
Noua analiză folosește baza de date a Maccabi Healthcare Services, care are în evidență aproximativ 2,5 milioane de israelieni. Studiul, coordonat de Tal Patalon și Sivan Gazit de la KSM, ramura de cercetare și inovare a sistemului, a constatat, în urma a două analize, că persoanele care au fost vaccinate în ianuarie și februarie au fost, în iunie, iulie și în prima jumătate a lunii august, de șase până la 13 ori mai susceptibile de a se infecta decât persoanele nevaccinate care au fost infectate anterior cu noul coronavirus. Într-o analiză, comparând mai mult de 32.000 de persoane din sistemul de sănătate, riscul de a dezvolta COVID-19 simptomatic a fost de 27 de ori mai mare în rândul celor vaccinați, iar riscul de spitalizare – de opt ori mai mare.
De data aceasta, datele nu mai lasă nicio îndoială asupra faptului că infectarea naturală este cu adevărat cea mai bună opțiune de protecție împotriva variantei Delta, în ciuda faptului că SUA nu recunosc că persoanele deja trecute prin boală au anticorpi care le protejează împotriva virusului.
Fiind prima țară care a implementat vaccinul Covid pe scară largă, Israelul se află acum într-o situație de neconceput: numărul zilnic de cazuri a atins noi recorduri, deoarece varianta Delta străpunge protecția vaccinului ca un cuțit fierbinte care trece prin unt.
Rezultatele studiului reprezintă cel puțin o veste bună pentru cetățenii care au trecut deja cu succes prin boala Covid-19.
„Această analiză a demonstrat că imunitatea naturală oferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infectării, a bolii simptomatice și a spitalizării din cauza variantei Delta”, au declarat cercetătorii.
Citiți mai jos versiunea preliminară a studiului: