man Model National Știri

Cum este implicat Forumul Economic Mondial de la Davos în pandemia de coronavirus?

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.

Forumul Economic Mondial de la Davos (WEF) este un forum de prim rang pentru guverne, corporații globale și antreprenori internaționali. Fondat în 1971 de inginerul și economistul Klaus Schwab, WEF își descrie misiunea ca fiind „elaborarea agendelor globale, regionale și industriale” și „îmbunătățirea stării lumii”. Potrivit site-ului său, „integritatea morală și intelectuală este în centrul a tot ceea ce face”.

Forumul Economic Mondial a fost implicat în pandemia de coronavirus în mai multe moduri.

În primul rând, WEF a fost, alături de Fundația Gates, un sponsor al exercițiului anticipativ de simulare a unei pandemii de coronavirus „Event 201”, desfășurat la New York la 18 octombrie 2019 – în aceeași zi cu deschiderea Jocurilor Mondiale Militare de la Wuhan, văzute de unii ca fiind „punctul zero” al pandemiei globale. China însăși a susținut că sportivii militari americani ar fi putut aduce virusul la Wuhan.
În al doilea rând, WEF a fost unul dintre principalii susținători ai sistemelor digitale de identitate biometrică, susținând că acestea vor face societățile și industriile mai eficiente, mai productive și mai sigure. În iulie 2019, WEF a demarat un proiect pentru a „configura viitorul călătoriilor cu gestionarea digitală a identității călătorilor cu ajutorul biometriei”. În plus, WEF colaborează cu alianța ID2020, care este finanțată de fundațiile Gates și Rockefeller și care derulează un program pentru a „oferi identitate digitală la pachet cu vaccinurile”. În mod deosebit, ID2020 consideră că vaccinarea copiilor este „un punct de intrare spre identitatea digitală”.
În al treilea rând, fondatorul WEF, Klaus Schwab, este autorul cărții COVID-19: Marea resetare, publicată în iulie 2020, care susține că pandemia de coronavirus poate și ar trebui să fie folosită pentru o „resetare economică, societală, geopolitică, ecologică și tehnologică”, incluzând, îndeosebi, progresul guvernanței globale, accelerarea transformării digitale și gestionarea schimbării climatice.
În fine, WEF derulează, din 1993, un program numit „Global Leaders for Tomorrow” („Lideri globali pentru mâine”), rebotezat, în 2004, Young Global Leaders („Tineri lideri globali”). Acest program are ca scop identificarea, selectarea și promovarea viitorilor lideri globali, atât în afaceri, cât și în politică. Într-adevăr, un număr destul de mare de „Tineri lideri globali” au reușit ulterior să devină președinți, prim-miniștri sau directori executivi (a se vedea mai jos).

În timpul pandemiei de coronavirus, mai mulți lideri globali și formatori globali (Global Leaders and Global Shapers) ai WEF (un program secundar al liderilor globali) au jucat un rol important, promovând de obicei strategii de „zero-covid”, lockdown-uri, ordine de purtare a măștilor și ordine de vaccinare. Este posibil ca aceasta să fi fost o încercare (în mare parte eșuată) de a proteja sănătatea publică și economia, sau să fi fost o încercare de a promova agenda de transformare globală descrisă mai sus, sau poate ambele.

Astfel, printre tinerii lideri notabili se numără Jeffrey Zients (coordonator al strategiei de răspuns la corona-criză de la Casa Albă din SUA), Stéphane Bancel (director executiv ModeRNA), Jeremy Howard (fondator al influentului grup de lobby „Masks for All”, Leana Wen (analist medical zero-covid de la CNN), Eric Feigl-Ding (personalitate zero-covid pe Twitter), Gavin Newsom (guvernator al Californiei, selectat în 2005), Devi Sridhar (profesor britanic zero-covid), Jacinda Ardern (prim-ministru al Noii Zeelande), președintele francez Emanuel Macron (selectat cu un an înainte de alegerea sa în 2017), cancelarul austriac Sebastian Kurz, cancelarul german Angela Merkel (selectat în 1993) și ministrul german al sănătății Jens Spahn.
Pentru a avea o imagine completă despre membrii lor, consultați Global Leaders for Tomorrow și Young Global Leaders pe WikiSpooks (un site Wiki dedicat structurilor secrete de putere), precum și site-ul oficial al Young Global Leaders. Vedeți lista de mai jos pentru o privire de ansamblu asupra unor membri notabili din politică și mass-media.

În concluzie, Forumul Economic Mondial de la Davos a fost într-adevăr implicat în gestionarea strategică a pandemiei de coronavirus, cu un accent major pe utilizarea pandemiei ca un catalizator pentru transformarea digitală și introducerea la nivel mondial a sistemelor de identitate digitală.

 

„Tinerii lideri globali” ai Forumului Economic Mondial

O trecere în revistă a unor „Young Global Leaders” (2005-2021) și „Global Leaders for Tomorrow” (1993-2003) din cadrul WEF în politică și în mass-media. Lista nu este exhaustivă.

Statele Unite ale Americii

Politică și politici

Jeffrey Zients (coordonator al răspunsului la coronavirusul de la Casa Albă din 2021, selectat în 2003), Jeremy Howard (co-fondator al grupului de lobby „măști pentru toți”, selectat în 2013), guvernatorul Californiei, Gavin Newsom (selectat în 2005), Peter Buttigieg (selectat în 2019, candidat la președinția SUA în 2020, secretar american al transporturilor din 2021), Chelsea Clinton (membră a consiliului de administrație al Fundației Clinton), Huma Abedin (asistentă a lui Hillary Clinton, selectată în 2012), Nikki Haley (ambasador al SUA la ONU, 2017-2018), Samantha Power (ambasador al SUA la ONU, 2013-2017, administrator al USAID din 2021), Ian Bremmer (fondator al Eurasia Group), Bill Browder (inițiator al Legii Magnitsky), Jonathan Soros (fiul lui George Soros), Kenneth Roth (director al „Human Rights Watch” din 1993), Paul Krugman (economist, selectat în 1995), Lawrence Summers (fost economist-șef al Băncii Mondiale, fost secretar al Trezoreriei SUA, fost președinte al Universității Harvard, selectat în 1993), Alicia Garza (co-fondatoare a organizației Black Lives Matter, selectată în 2020), Stéphane Bancel (director general al ModeRNA).

Media

Leana Wen, analist medical CNN (selectată în 2018), Sanjay Gupta, corespondentul medical șef al CNN, Sanjay Gupta, Eric Feigl-Ding, personalitate Covid pe Twitter (un „WEF Global Shaper” din 2013), Andrew Ross Sorkin (editorialist financiar al New York Times), Thomas Friedman (editorialist al New York Times, selectat în 1995), George Stephanopoulos (ABC News, 1993), Lachlan Murdoch (director executiv al Fox Corporation).

Tehnologie și social media

Fondatorul Microsoft, Bill Gates (1993), fostul director executiv al Microsoft, Steven Ballmer (2000-2014, selectat în 1995), fondatorul Amazon, Jeff Bezos (1998), co-fondatorii Google, Sergey Brin și Larry Page (2002/2005), fostul director executiv al Google, Eric Schmidt (2001-2017, selectat în 1997), co-fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales (2007), co-fondatorul PayPal, Peter Thiel (2007), co-fondatorul eBay, Pierre Omidyar (1999), fondatorul și directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg (2009), directorul de operațiuni al Facebook, Sheryl Sandberg (2007).

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern (din 2017, selectată în 2014), vicepremierul canadian Chrystia Freeland (selectată în 2001; fost director general al Reuters). Prim-ministrul canadian Justin Trudeau este un participant la WEF, dar nu este un Young Global Leader confirmat.

Germania

Cancelarul Angela Merkel (selectată în 1993, cu 12 ani înainte de a deveni cancelar), actualul ministru al sănătății Jens Spahn și foștii miniștri ai sănătății Philipp Roesler și Daniel Bahr, actuala copreședintă a Partidului Verzilor și candidat eșuat la funcția de cancelar Annalena Baerbock (selectată în 2020), fostul copreședinte al Partidului Verzilor Cem Özdemir (selectat în 2002), mogulul media și directorul executiv al Axel Springer Mathias Doepfner (selectat în 2001), prezentatoarea de talk-show Sandra Maischberger, fostul ministru de externe și vicecancelar Guido Westerwelle (1997), fostul președinte german Christian Wulff (selectat în 1995, cu 15 ani înainte de a deveni președinte), Reto Francioni (fost director executiv al Deutsche Boerse).

Uniunea Europeană

Președinții Comisiei Europene Jose Manuel Barroso (2004-2014, selectat în 1993) și Jean-Claude Juncker (2014-2019, selectat în 1995), președintele francez Emanuel Macron (din 2017, selectat în 2016), fostul președinte francez Nicolas Sakozy (2007-2012, selectat în 1993), cancelarul austriac Sebastian Kurz, fostul premier italian Matteo Renzi (2014-2016, selectat în 2012), fostul premier spaniol Jose Maria Aznar (1996-2004, selectat în 1993), Klaus Regling (CEO al Mecanismului European de Stabilitate Financiară din 2012), Guy Verhofstadt (fost prim-ministru belgian, președinte al Grupului de coordonare pentru Brexit), ministrul danez al mediului Lea Wermelin, prim-ministrul finlandez Sanna Marin, fostul prim-ministru finlandez Alexander Stubb și Mark Leonard (director fondator al Consiliului European pentru Relații Externe (https://ecfr.eu/council/#council-members), finanțat de Soros).

Elveția

Natalie Rickli (director al departamentului de sănătate al Cantonului Zurich, selectată în 2012), foștii președinți ai Consiliului Național Elvețian Christa Markwalder (selectată în 2011) și Pascale Bruderer-Wyss (selectată în 2009), politicianul din Geneva Pierre Maudet (selecționat în 2013), directorul general al grupului media NZZ, Felix R. Graf (selectat în 2007), fostul ministru elvețian al justiției Ruth Metzler (selectat în 2002), fostul director general al televiziunii elvețiene Roger de Weck (2011-2017, selectat în 1994), foștii directori generali ai UBS Peter Wuffli (selectat în 1994) și Marcel Rohner (selectat în 2003), fostul director general al Credit Suisse Tidjane Tiam (1998).

Anexă video

1) Bill Gates solicitând „dovada digitală a imunității” în martie 2020

2) Edward Snowden avertizează cu privire la „distrugerea drepturilor” (martie 2020)

3) Sistemul chinezesc de „credit social” (mai 2019)

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *