„Vrem ca școala noastră să fie incluzivă și să promoveze egalitatea”, se arată în mail-ul pe care părinții l-au primit din partea școlii Castleview Primary din Edinburgh, relatează Daily Mail. Băieților cu vârste de 3 ani și peste li s-a cerut să poarte fuste. Oficialii școlii spun că vor ca toți copiii să râmână în zona lor de „confort”, așa că le va permite să poarte dresuri sau pantaloni pe sub fuste. Cei care nu dețin fuste, vor primi din partea școlii.
„Suntem dornici să răspândim vestea că hainele nu au gen și că ar trebui ca toți să ne exprimăm în modul în care dorim”, le-au transmis profesorii părinților.
Ideea a fost inspirată de protestele de anul trecut din Spania, după ce un elev a purtat fustă la școală, gest în urma căruia a fost trimis la psihiatru și exmatriculat. Pe 4 noiembrie 2020, elevii și profesorii de sex masculin au purtat fuste la școală, în semn de susținere pentru respectivul elev – iar data a devenit cunoscută ca „ziua purtării unei fuste la școală”.
Elevii de clasa a V-a de la Castleview le-au propus profesorilor ideea, inspirați de protestele din Spania.
Păreri împărțite
„Castleview are nevoie de un nou director. Profesorii sunt acolo pentru a preda, nu pentru a vorbi despre gen”, spune un utilizator de Twitter.
„Fiul meu merge la școala respectivă și a decis să poarte o fustă, în semn de susținere. Acești copii ar trebui lăudați, nu certați. Sunt niște copii minunați, iar școala la care învață acoperă foarte multe aspecte ale vieții”, susține un părinte.
Consiliul orașului Edinburgh spune că băieții ca nu vor să participe nu sunt obligați s-o facă, dar subliniază că orașul „este pe deplin dornic de a promova egalitatea”.
„Din poziția de capitală a Scoției, suntem pe deplin implicați în promovarea egalității și diversității, dar și dornici să creștem respectul și toleranța, mai ales în școli”, spune purtătorul de cuvânt al Consiliului din Edinburgh.
Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor.
Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!