Ministerul Agriculturii deschide un targ dedicat sarbatorilor de iarna, un prilej pentru vizitatori de a redescoperi traditia preparatelor specifice Craciunului si a valorilor romanesti autentice.
Targul va avea loc in perioada 15-23 decembrie 2021 la ministerul Agriculturii. Printre produsele romanesti care vor incanta vizitatorii la Targul de Craciun din acest an fac parte bucate din diferite regiuni ale tarii, atestate ca produse traditionale de catre MADR. Targul de la ministerul Agriculturii este situat la 200 de metri fata de cel organizat de Nicusor Dan, acolo unde intrarea se plateste (click aici pentru a citi). Oferta
-branza;
-smantana:
-cascaval;
-telemea;
-branza de burduf;
-cas;
-caltabos;
-jumari;
-carnati de casa;
-lebar;
-toba de casa;
-jambon afumat;
-muschi afumat;
-salata icre crap sau stiuca:
-batog sau pastrama;
-sardelute, cozonac, prajituri, siropuri, gemuri, dulceturi din fructe si bauturi spirtoase.
Iata anuntul Ministerului Agriculturii:
„Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) isi va deschide portile in perioada 15-23 decembrie 2021 printr-un eveniment dedicat sarbatorilor de iarna, ce va constitui un prilej pentru vizitatori de a redescoperi traditia preparatelor specifice Craciunului, a valorilor romanesti autentice, transmise din generatie in generatie.
Cei interesati vor avea posibilitatea de a achizitiona produse agroalimentare romanesti recunoscute pe scheme de calitate europene: Magiun de prune Topoloveni (Indicatie Geografica Protejata), Telemea de Ibanesti (Denumire de Origine Protejata), Telemea de Sibiu (Indicatie Geografica Protejata), Scrumbie de Dunare afumata (Indicatie Geografica Protejata), Salata cu icre de stiuca de Tulcea (Indicatie Geografica Protejata), Salata traditionala cu icre de crap (Specialitate Traditionala Garantata). De asemenea, de la targ nu va lipsi binecunoscuta placinta dobrogeana, produs ce se afla in curs de dobandire a protectiei europene ca Indicatie Geografica Protejata.
Produse ecologice
Consumatorii preocupati de consumul de produse ecologice vor putea regasi la targ legume si fructe proaspete cultivate in sistemul agriculturii ecologice, dar si fructe si legume deshidratate, cum ar fi: mere, nectarine, piersici, prune, morcovi, sfecla rosie si mixuri de legume pentru supe.
Din arealul zonei montane vor fi prezente la targ dulceturi, gemuri, sucuri, siropuri, zacusca, precum si diverse sortimente de miere si produse ale stupului.
Printre produsele romanesti care vor incanta vizitatorii la Targul de Craciun din acest an fac parte bucate din diferite regiuni ale tarii, atestate ca produse traditionale de catre MADR: branza, smantana, cascaval, telemea, branza de burduf, cas, carnati de porc, slanina afumata, caltabos, jumari, carnati de casa, lebar, toba de casa, jambon afumat, muschi afumat, salata icre crap sau stiuca, batog sau pastrama, sardelute, cozonac, prajituri, siropuri, gemuri, dulceturi din fructe si bauturi spirtoase.
De asemenea, producatorii agricoli vor comercializa ulei de floarea soarelui presat la rece si diverse produse obtinute din lavanda, provenite din fermele proprii.
Mentionam ca evenimentul dedicat sarbatorilor de iarna va fi deschis in perioada 15-23 decembrie 2021, intre orele 08:00-17:00”.