man Model National Știri

Veste bună pentru nevaccinați, dar proastă pentru guvernanții vacciniști: OMS recunoaște că Omicronul provoacă simptome mai puțin severe și face serurile Covid mai puțin eficiente și se miră că țările vaccinate sunt lovite cel mai tare

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S.) recunoaște, cu jumătate de gură, că varianta „Omicron” nu este tocmai bau-baul de care se înfricoșa la comandă presa „miluită”, care accentua doar rapiditatea răspândirii noii variante a coronavirusului. O.M.S. spune că varianta „Omicron” provoacă simptome mai puțin severe și face „vaccinurile” Covid mai puțin eficiente. Cu alte cuvinte, vaccinații pot face și răspândi boala deși sunt vaccinați, dar simptomele sunt oricum ușoare în cazul oricui ar contracta noua variantă africană, că este vaccinat sau nu. O palmă zdravănă trasă industriei vaccinurilor sau o invitație subtilă la producerea unora noi?

Varianta Omicron a noului coronavirus pare să se răspândească mai repede decât varianta Delta, provocând simptome mai puțin severe și făcând vaccinurile mai puțin eficiente, a anunțat duminică Organizația Mondială a Sănătății (OMS), informează Știri pe Surse
Varianta Omicron este de acum prezentă în 63 de țări, a explicat OMS într-o ședință tehnică, ale cărei concluzii confirmă declarațiile făcute de reprezentanții organizației în ultimele zile, scrie Agerpres

Potrivit OMS, varianta Omicron pare să se răspândească mai repede decât varianta Delta, care continuă să provoace majoritatea cazurilor de infectare pe plan mondial. Acea răspândire mai rapidă a variantei Omicron a fost constatată nu doar în Africa de Sud, unde Delta este mai puțin prevalentă, ci și în Marea Britanie, unde această variantă este dominantă.

Experții de la OMS nu știu pentru moment – din cauza lipsei de date suficiente – dacă rata mare de răspândire în populații cu imunitate ridicată provine din faptul că Omicron „evită imunitatea, profită de o transmisibilitate mai mare inerentă sau este vorba despre o combinație între cei doi factori”. OMS prevede că este „probabil ca Omicron să depășească Delta în zonele în care există transmitere comunitară”.

Pentru moment, simptomele date de varianta Omicron a noului coronavirus par să fie „ușoare și moderate” atât în Africa australă, unde această variantă a fost detectată pentru prima dată, cât și în Europa. Însă „datele științifice nu sunt încă suficiente pentru a stabili gradul de gravitate al bolii provocate de Omicron”, ține OMS să precizeze, parcă dezamăgită de rezultate.

Vaccinații se pot infecta cu și pot transmite varianta Omicron a noului coronavirus

În ceea ce privește „vaccinurile” Covid, puținele date disponibile, precum și profilul genetic al variantei Omicron, îi fac pe oamenii de știință să bănuiască „o scădere a eficienței” în privința protecției oferite împotriva „infectării și transmiterii” virusului. 

Singura „corecție”, încă o injecție! 

Companiile Pfizer și BioNTech au dat asigurări la sfârșitul săptămânii trecute că „vaccinul” produs de ele este „în continuare eficient” împotriva variantei Omicron, dar numai după a treia doză. Cu alte cuvinte, cei care n-au fost apărați de varianta Delta cu cele două doze injectate în primăvară-vară, sunt poftiți la și mai multă „eficiență” cu doza a treia în această iarnă, contra unei variante despre care chiar OMS a recunoscut că „scade eficiența vaccinurilor”, adică nu ține cont de „protecția” oferită de acestea. În mod ciudat însă, cele mai lovite țări de actualul val al pandemiei sunt în Europa occidentală, acolo unde s-au atins și cele mai mari rate de vaccinare (peste 80%). În schimb, România, cu o populație majoritar reticentă la serurile experimentale, a ajuns de curând în scenariul verde, timp în care alte state intens vaccinate se întorc la carantina generalizată. Să fie oare o corelație între vaccinarea în masă și infectarea în masă? Guvernele lumii nu-și învață lecția sau nu sunt conectate cu realitatea din teren, acceptând pe nemestecate propaganda companiilor Big Pharma și făcând apel la cetățeni să se programeze pentru a face doze de supra-rapel („booster”) ale unor „vaccinuri” Covid. Acest lucru se întâmplă în special în Europa, confruntată cu un nou val de infectări, provocate de varianta Delta, și, mai nou, de varianta Omicron, care e „pe val”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *