ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Organizația Mondială a Sănătății (O.M.S.) recunoaște, cu jumătate de gură, că varianta „Omicron” nu este tocmai bau-baul de care se înfricoșa la comandă presa „miluită”, care accentua doar rapiditatea răspândirii noii variante a coronavirusului. O.M.S. spune că varianta „Omicron” provoacă simptome mai puțin severe și face „vaccinurile” Covid mai puțin eficiente. Cu alte cuvinte, vaccinații pot face și răspândi boala deși sunt vaccinați, dar simptomele sunt oricum ușoare în cazul oricui ar contracta noua variantă africană, că este vaccinat sau nu. O palmă zdravănă trasă industriei vaccinurilor sau o invitație subtilă la producerea unora noi?
Potrivit OMS, varianta Omicron pare să se răspândească mai repede decât varianta Delta, care continuă să provoace majoritatea cazurilor de infectare pe plan mondial. Acea răspândire mai rapidă a variantei Omicron a fost constatată nu doar în Africa de Sud, unde Delta este mai puțin prevalentă, ci și în Marea Britanie, unde această variantă este dominantă.
Experții de la OMS nu știu pentru moment – din cauza lipsei de date suficiente – dacă rata mare de răspândire în populații cu imunitate ridicată provine din faptul că Omicron „evită imunitatea, profită de o transmisibilitate mai mare inerentă sau este vorba despre o combinație între cei doi factori”. OMS prevede că este „probabil ca Omicron să depășească Delta în zonele în care există transmitere comunitară”.
Pentru moment, simptomele date de varianta Omicron a noului coronavirus par să fie „ușoare și moderate” atât în Africa australă, unde această variantă a fost detectată pentru prima dată, cât și în Europa. Însă „datele științifice nu sunt încă suficiente pentru a stabili gradul de gravitate al bolii provocate de Omicron”, ține OMS să precizeze, parcă dezamăgită de rezultate.
Vaccinații se pot infecta cu și pot transmite varianta Omicron a noului coronavirus
În ceea ce privește „vaccinurile” Covid, puținele date disponibile, precum și profilul genetic al variantei Omicron, îi fac pe oamenii de știință să bănuiască „o scădere a eficienței” în privința protecției oferite împotriva „infectării și transmiterii” virusului.
Singura „corecție”, încă o injecție!