ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
„Cei ce poartă măști în biserici, cei ce se împărtășesc cu linguriță de unică folosință sau cu lingurița dezinfectată, cei ce evită sărutarea Sfintelor Moaște și a Sfintelor icoane, cei ce evită să primească SfinteTaine sau evită „aglomerările” din biserici deoarece le consideră căi de infectare cu Covid sunt fariseii contemporani.
Ei hulesc Sfântul Duh iar hula este un păcat de neiertat. Ei cred că „aglomerările” din biserică sunt simple adunări umane, ei nu trăiesc duhovnicește, ei se leapădă de Hristos, ei își pun nădejdea în înțelepciunea umanistă, resping înțelepciunea și puterea Harului lui Dumnezeu și tăgăduiesc prin comportamentul lor puterea Harului lui Dumnezeu.
Ei sunt hulitori căci consideră credința și experiența Harului trăită în Biserică ca fiind o concepție antiștiințifică și contra realității! Negarea Dumnezeirii este un act demonic!”, afirmă Profesorul de Teologie Nikolaos P. Xionis într-o filmare devenită virală (video mai sus), transmisă de pagina de FB și grupul de Telegram Iubim Ortodoxia.
Reamintim că în februarie 2020, Patriarhia Română, prin vocea purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu (foto), a cedat presiunilor seculariste și a recomandat credincioșilor blasfemia de a evita sărutarea icoanelor și de a-și aduce lingurița de-acasă pentru împărtășanie, în aplauzele progresiștilor. Nu este singura dată când Vasile Bănescu a maculat incalificabil Biserica națională prin manevrele sale securist-vacciniste. Politica vaccinistă pe care o duce pe Trinitas TV a îndepărtat mulți credincioși de postul de televiziune al Patriarhiei, după cum stau dovadă datele interne nemăsluite privind audiența națională.
Nikolaos Xionis este profesor la Facultatea de Teologie a Universității Naționale Kapadistrias din Atena. Potrivit Wikipedia, profesorul este născut la Volos, a studiat teologia la Universitatea Aristotel din Salonic și a urmat studii postuniversitare la Școala de Filosofie și Teologie iezuită Sankt Georgen din Frankfurt și la Centrul de Studii Creștine Răsăritene din Ratisbona (Ostkirchliches Institut, Regensburg).
Reputatul profesor a fost și invitatul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, în 2018. FOTO Mitropolia Moldovei și Bucovinei: