man Model National Știri

După ce Cristian Diaconescu a fugit la AUR, Eugen Tomac a fost ales pentru a redeveni președinte al PMP

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Acum nici trei luni, Diaconescu spunea despre AUR că, citez: „reprezintă extremism, antieuropenism, politici care merg împotriva sensului legat de combaterea pandemiei, agresivitate fără proiect pozitiv în spate”. Liderul PMP susținea că, în acel moment, „un anume filorusism” care nu a fost „contestat cu mare fermitate” și „radicalismul ieftin” fac imposibilă cooperarea dintre PMP și AUR.”, scria publicistul Iulian Capsali în tableta sa de vineri, după ce s-a anunțat ciudata mișcare a lui Diaconescu spre AUR. Astăzi, în urma alegeri de la PMP ăn care Eugen Tomac a fost reales președinte, Diaconescu a rămas pe drumuri.

„Conserva” contorsionistă: de la PCR-PSD-UNPR-PMP-AUR

Potrivit G4, liderul PMP, Cristian Diaconescu, ex-PCR, ex-PSD, ex-UNPR, l-a invitat, joi seara, pe liderul AUR, George Simion, la o ședință cu liderii de filiale (Colegiul Național), organizată pe Zoom, care le-a propus ca Partidul Micșarea Populară să facă o fuziune sau o alianță cu AUR. Liderul AUR le-a mai promis celor de la PMP că o să-i ajute să facă un grup parlamentar. Potrivit unor surse participante la întâlnire, ar fi vorba de 14 parlamentari de la AUR care ar urma să fie transferați la PMP în acest sens.

Oferta fostului președinte PMP către liderii de filiale PMP a avut loc în contextul în care 41 de filiale din 49 au votat deja să convoace sâmbătă un Congres împotriva „conservei” Diaconescu, după cum l-a numit Capsali.

Conform EVZ, Diaconescu, fost membru PCR și sublocotenent la trupele de securitate, ca student la Drept, când funcționa la Judecătoria Sectorului 4 din Capitală era „permanent preocupat de pregătirea politică și profesională, fiind cursant al Universității de Marxism din cadrul Cabinetului Municipal de Partid”, acest lucru fiind menționat în fișa de apreciere aferentă anului 1988, cu un an înaintea Revoluției.

Nici soția liderului PSD, Mariana Diaconescu, nu făcea excepție de la regulă. O fișă din 1985 punctează esențialul: „membru de partid, este activistă la CC al UTC. (…) Este apreciată ca o activistă disciplinată și conștiincioasă”. Absolventă de ASE, Mariana Diaconescu a fost președinta Eximbank. Ea a intrat și în atenția DNA, pentru un prejudiciu de câteva milioane de euro, pe care l-ar fi produs băncii pe care a condus-o.

Tomac, din nou președinte PMP

Eugen Tomac a fost reales președinte al PMP la congresul desfășurat astăzi la București. La adunare nu a participat și Cristian Diaconescu, fostul președinte al PMP, care a susținut că a fost încălcată procedură în momentul convocării congresului, transmite Antena 3.

Eugen Tomac este eurodeputat din 2019, iar în perioada 2015-2020 a mai ocupat funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară.

„Am acceptat să-mi asum din nou o misiune atât de dificilă, pentru că îmi pasă de ceea ce am construit împreună, îmi pasă de fiecare membru al partidului nostru care a investit muncă, încredere și speranță. România are nevoie de un partid curat, liber și curajos, care să promoveze valorile creștin-democrate. Un partid care să onoreze înaintașii ce au făurit România, să nu uite jertfa ostașilor noștri, să le păstreze vie amintirea tuturor celor care au murit în chinuri, la ordinul regimurilor totalitare”, a anunțat Eugen Tomac după Congres.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *