man Model National Știri

Streinu-Cercel vrea să ne pună din nou mască, dacă s-ar putea, până la finele anului: Masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru 6 – 9 luni. Și Nelu Tătaru susține că pandemia nu s-a terminat

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Adrian Streinu-Cercel (PSD), președinte al Comisiei de sănătate din Senat, a afirmat joi că pandemia de coronavirus nu s-a terminat și că masca sanitară ar trebui să fie „un accesoriu obligatoriu” pentru următoarea perioadă de timp, de circa 6 – 9 luni. Până la sfârșitul anului, dacă s-ar putea. E important de precizat că afirmația nu a fost făcută în Parlament, ci la o dezbatere a Profit Health Forum, cu tema „Capacitatea sistemului medical de redresare și reziliență post-COVID. Ce lecții am învățat în pandemie?”.  

„Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură și să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat. Ea își vede în continuare de treabă și, ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de față ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile”, a opinat Streinu-Cercel, potrivit Știri pe Surse

El i-a criticat pe politicienii care „nu au ținut cont” de sfaturile specialiștilor în timpul pandemiei și au „dat relaxări”.

„Mi-aș fi dorit să nu fi avut un număr atât de mare de cazuri de îmbolnăvire, dar, din păcate, politicienii nu au ținut cont de sfaturile doctorilor, ale specialiștilor și au dat relaxări atunci când nu era cazul și ați văzut ce s-a întâmplat anul trecut. 

Din păcate, și în momentul de față constatăm că s-a ridicat starea de alertă, dar virusul nu a fost informat. Pe virus nu l-a chemat nimeni la niciun palat să îi spună: pleacă de aici pentru că ți-ai terminat treaba! 

Ca atare, suntem în continuare în pandemie și lumea ar trebui să știe acest lucru. Restricțiile iarăși s-au ridicat și acum constatăm că numărul de cazuri se înmulțește și la camerele de gardă vin mereu pacienți afectați cu COVID”, a afirmat Streinu-Cercel.

El s-a mai plâns și de faptul că unele unități medicale nu primesc pacienți infectați cu noul coronavirus, motivând că nu mai sunt unități COVID.

„O măsură foarte bună care a fost luată a fost aceea ca să nu se revină cu toate spitalele în sistem non-COVID de la început, ceea ce este un lucru bun și ca atare majoritatea spitalelor de boli infecțioase au rămas în sistem COVID și pacienții au unde să se ducă. 

Constatăm că o serie de unități de management fac ce le trece prin cap, adică nu țin cont de faptul că pacienții trebuie văzuți multidisciplinar și spun: noi nu primim COVID pentru că noi nu mai suntem COVID”, a susținut „specialistul”.

Virusul varicelo-zosterian, noua amenințare și noua reclamă la vaccinare

„Au început celelalte virusuri să apară pe panoplia patologiei uzuale. (…) A apărut și virusul varicelo-zosterian și așa se face că suntem într-o plină etapă evolutivă a epidemiei cu acest virus și cei care sunt afectați sunt copiii, dar și adulții, adultul tânăr. 

Vreau să aduc la cunoștință tuturor că există vaccin antivaricelos, care este foarte bun și care trebuie făcut, pentru că varicela la adult dă forme cât se poate de severe, inclusiv pneumonie hemoragică. Și, în contextul actual de COVID, să unești astfel două virusuri cu agresiune directă asupra plămânului nu este un lucru foarte bun”, a perorat Adrian Streinu-Cercel.

Cioclii apocaliptici au rămas tot ciocli apocaliptici. Nici pentru Tătaru pandemia nu s-a terminat

La rândul său, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru (PNL), fost ministru al Sănătății, a susținut că „pandemia nu s-a terminat”.

„Spitalele au trecut de la o etapă la alta, în contextul în care s-au adaptat fiecărei perioade, fiecărui val și fiecărei nuanțe politice. (…) Cred că ce spuneam acum un an ar trebui să revedem și anul acesta. Nu cred că sunt multe modificări și spuneam că 80% din managementul unităților spitalicești ar trebui reevaluat”, a afirmat Nelu Tătaru.

Prezentăm mai jos conferința Profit Health Forum unde au luat cuvântul cele două conștiințe publice din timpul pandemiei. VIDEO:

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *