ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!
Deși este lăudabil în teorie, este imperativ să ne întrebăm – la ce contribuie acești bani cu adevărat?
Finanțarea dezvoltării internaționale vine inevitabil cu condiții și, de cele mai multe ori, aceste condiții sunt legate de agende ideologice.
Un exemplu: istoricul agresiv al Fundației Gates în ceea ce privește promovarea avortului, care contrastează puternic cu cultura solidă pro-viață din multe țări africane.
Avortul este ilegal sau puternic restricționat pe cea mai mare parte a continentului. Dar banii au o modalitate de a ocoli legea și, în cele din urmă, o mare parte din motivul pentru care se cheltuiesc sume enorme în țările în curs de dezvoltare este acela de a desființa legile stabilite care protejează viața nenăscută.
În acest context, 7 miliarde de dolari ar putea contribui în mare măsură la subminarea a ceea ce oamenii își doresc de fapt pentru țările lor.
Printr-o coincidență, dar revelatoare, în aceeași zi cu anunțul lui Gates, cea mai importantă coaliție guvernamentală din lume care promovează politica globală privind sănătatea femeilor s-a reunit la Capitoliul Statelor Unite pentru a comemora cea de-a doua aniversare a sa.
Reprezentând 36 de țări de pe 5 continente, grupul Consensul de la Geneva este unit de convingerea fundamentală că sănătatea femeilor nu ar trebui să fie ținută ostatică de agende ideologice.
Condus în prezent de guvernul Braziliei și care va trece în curând la conducerea Ungariei, grupul este o dovadă pozitivă a faptului că există o dinamică internațională vibrantă pentru a sprijini atât femeia, cât și copilul nenăscut în căutarea unei îngrijiri medicale reale.
Atunci când femeile și familiile sunt sprijinite, se schimbă opțiunile disponibile, în beneficiul tuturor, inclusiv al copilului nenăscut. După cum a menționat la comemorare ambasadorul Ungariei în SUA, Szabolcs Takács, guvernul maghiar susține cu tărie opinia că „fiecare ființă umană ar trebui să aibă dreptul la viață… iar viața fetală trebuie să fie protejată din momentul concepției”.
Punând în spatele cuvintelor sale un pumn de politici din viața reală, Ungaria alocă 6% din PIB-ul său pentru sprijin pro-familie, inclusiv o politică din 2020 care acordă beneficii de scutire de impozite femeilor cu patru sau mai mulți copii, ceea ce a dus la o reducere dramatică a ratelor naționale de avort.
Ambasadorul din Guatemala, Alfonso Quiñónez, a făcut ecoul omologului său european, declarând: „viața începe de la concepție. Pentru noi nu există nicio îndoială”, citând în continuare o declarație a președintelui Guatemalei, Alejandro Giammattei, potrivit căreia Guatemala „va continua să lupte pentru viață în toate etapele, de la concepție până la moartea naturală”. Ambasadorul a citat eforturile recente ale guvernului său de a combate activismul pentru avort la Națiunile Unite ca o dovadă a angajamentului pro-viață al Guatemalei.
Într-o confruntare cu realitatea sfâșietoare, la invitația Republicii Democratice Congo, moașa Agnes Kalonji a mărturisit despre importanța crucială a sprijinului specific pentru sănătatea femeilor pentru reducerea deceselor materne în țara sa. RDC poate fi un loc periculos pentru o femeie care naște, cu 600 de decese materne la 100.000 de nașteri și o rată la fel de tragică a mortalității infantile. Povestea ei a fost clară: fiecare dolar cheltuit pentru avort în țările africane pro-viață este atât ilegal, cât și un deserviciu profund adus femeilor care au nevoie de asistență medicală vitală pentru a-și aduce pe lume copiii în siguranță.
Ignorând astfel de apeluri transparente și fără echivoc din prima linie, fundațiile bogate, împreună cu instituțiile internaționale, guvernele donatoare puternice și alți parteneri din industria avortului, continuă să inunde guvernele africane cu fonduri coercitive pentru dezvoltare, forțându-le adesea să trădeze atât valorile naționale, cât și nevoile presante ale poporului lor. Dar Consensul de la Geneva oferă speranța că, unite, țările pot respinge încălcările nedorite ale suveranității lor naționale.