man Model National Știri

ÎNREGIMENTAREA COPIILOR: Un gigant al telecomunicațiilor oferă cercetașilor un ECUSON în schimbul promovării „beneficiilor” 5G. Are ca unic scop MANIPULAREA noii generații

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Dincolo de dezvoltarea abilităților de camping, de participarea la o campanie de strângere de alimente pentru a-i ajuta pe cei flămânzi și de donarea de pijamale pentru persoanele în vârstă, cercetașilor din America li s-a oferit în acest an o nouă modalitate de a câștiga un ecuson special pentru uniformă: învățând despre „beneficiile” tehnologiei de telefonie mobilă 5G și, în unele cazuri, promovând-o, se arată într-un articl citat de Defender. 

Oportunitatea a fost oferită de Ericsson, gigantul suedez din domeniul telecomunicațiilor, care a sponsorizat programul de petice „Ericsson Limited Edition 5G & IoT” (Internet of Things).

Programul, încă disponibil pe cel puțin un site web al fetelor cercetașe, se adresează tuturor nivelurilor de vârstă, de la Daisies (cercetașe de vârsta grădiniței) la Ambassadors (cele din liceu), cu o serie de activități menite să „le prezinte fetelor cercetașe 5G și Internetul lucrurilor”.

Printre acestea se numără vizionarea „Explaining 5G to Kids”, un videoclip de cinci minute în care apare Mats, un angajat bărbos al Ericsson, în timp ce stă de vorbă cu Siofra, Freya și alți doi copii strâmbăcioși, dar fermecători, care vorbesc în engleză cu ceea ce par a fi accente suedeze.

VIDEO:

Mats explică faptul că 5G este o „nouă tehnologie pentru telefonul mobil. Așa că totul va fi mult mai bine”. El explică faptul că această tehnologie ar putea permite jucăriilor copiilor să se conecteze. „Nu ar fi grozav?”, întreabă el. „Asta este ceea ce face Ericsson”, explică Mats. „Asta este ceea ce poate face 5G”.

Alte activități recomandate sună mai degrabă a publicitate de tip „fă-ți singur”. Membrii de vârstă liceală de pe un site Girl Scout sunt încurajați să:

„Găsiți un turn de telefonie mobilă și realizați un videoclip în care să explicați cum ar schimba 5G lumea pentru voi. Împărtășiți videoclipul pe care l-ați realizat cu un prieten sau cu un coleg cercetaș. Sau, cu permisiunea unui adult, postează-ți videoclipul pe rețelele de socializare și etichetează-l pe @gsheartofnj, @ericsson, #girlscoutstalk5G”.

Iar cercetașii de toate vârstele sunt invitați să „discute cu trupa ta sau cu un adult despre modul în care spectrul mmWave este sigur și nu dăunează sănătății noastre”.

Unii experți în sănătate, care sunt îngrijorați de faptul că radiațiile wireless prezintă un risc pentru sănătatea copiilor, critică programul Ericsson ca fiind o formă incorectă și inexactă de marketing al industriei.

„Ori de câte ori corporațiile fac publicitate direct copiilor, sunt foarte suspicios”, a declarat pentru ProPublica Dr. Jerome Paulson, medic pediatru și profesor emerit în cadrul departamentului de sănătate a mediului și a muncii de la Universitatea George Washington. „Ar fi ca și cum Exxon Mobil ar sponsoriza un ECUSON  despre schimbările climatice”.

Paulson a prezidat anterior Consiliul pentru Sănătatea Mediului din cadrul Academiei Americane de Pediatrie, care a criticat standardele privind radiațiile wireless ale Comisiei Federale de Comunicații pentru că nu protejează copiii.

Environmental Health Trust, o organizație nonprofit activistă care a observat prima dată programul Ericsson, a trimis recent o scrisoare de protest biroului național al Cercetașilor, afirmând că materialele patch-urilor „afirmă în mod înșelător că rețelele 5G și telefoanele mobile sunt sigure” și îndemnând la eliminarea lor de pe toate site-urile cercetașilor.

Printre cei 10 semnatari se numără „foste cercetașe și părinți de cercetașe”, președintele departamentului de obstetrică, ginecologie și științe reproductive de la școala medicală din Yale, fostul președinte al Microsoft Canada și un om de știință suedez care a efectuat studii epidemiologice influente privind radiațiile emise de telefoanele mobile.

Într-o declarație trimisă prin e-mail, Vidya Krishnan, director global de învățare pentru Ericsson, care face parte din Consiliul Național al Cercetașilor, a apărat programul:

„Ecusonul Ericsson Girl Scouts 5G are ca unic scop educarea următoarei noastre generații cu privire la cele mai recente tehnologii wireless care le modelează viața și viitorul. Conștientizarea educațională este singura intenție și singurul impact”.

(În octombrie, organizația Girl Scouts of Northeast Texas a onorat-o pe Krishnan ca „Femeie de distincție” la prânzul său anual de strângere de fonduri, unde o „sponsorizare de prezentare” a ajuns la 100.000 de dolari, iar biletele individuale s-au vândut cu 300 de dolari).

Cercetașele, desigur, nu sunt deloc străine de lumea comerțului.

Ele sunt renumite de mult timp pentru vânzările lor anuale de prăjituri – cercetașii îl numesc „cel mai mare program antreprenorial condus de fete din lume” – care strâng anual aproximativ 800 de milioane de dolari pentru activități locale. Fetele sunt eligibile pentru insigne speciale „Cookie Business”, perfecționându-și argumentele de vânzare și exploatând cercetările de piață.

Iar Cercetașele au oferit și alte insigne sponsorizate de corporații. Printre acestea: Fidelity Investments, care sponsorizează un „ghid al fetelor pentru gestionarea banilor”. Un capitol din Texas a oferit un ecuson pentru „Luna ingineriei Fluor”.

Emblema Ericsson 5G a fost pusă la dispoziție pentru prima dată în martie 2021 prin intermediul site-ului web al consiliului din nord-estul Texasului al cercetașilor.

Sediul central al Ericsson din SUA se află în Plano, Texas, iar compania, care se laudă că este „principalul furnizor de echipamente de rețea 5G din SUA”, este implicată de mai mulți ani în programul Girl Scouts din zonă. Ericsson s-a concentrat pe promovarea interesului pentru carierele în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii, cunoscute sub numele de STEM, unde fetele sunt subreprezentate din punct de vedere istoric.

(Pagina de Facebook a companiei include fotografii ale unor cercetașe purtând cască de protecție în timpul unei excursii din 2018 la un centru de formare Ericsson cu turnuri de celule și transmițătoare simulate).

Un al doilea director executiv al Ericsson face parte din consiliul local al Girl Scouts și, conform informațiilor publice, Ericsson a donat peste 100.000 de dolari anual consiliului din nord-estul Texasului în ultimii trei ani.

Ashley Crowe, director de programe pentru Girl Scouts of Northeast Texas, a declarat că 697 de cercetașe au obținut ecusonul Ericsson 5G.

Crowe a lăudat sprijinul acordat de Ericsson pentru Cercetașe, spunând: „Eu una nu m-aș simți niciodată exploatată de Ericsson”, dar a adăugat că nu era la curent cu preocupările legate de sănătate privind expunerea copiilor la radiațiile telefoanelor mobile. „Nici măcar nu auzisem vreodată despre asta”, a spus ea. „Acest lucru nu a fost adus deloc în atenția noastră”.

După ce ProPublica s-a interesat de această chestiune,ecusonul a fost eliminat de pe site-ul consiliului din Texas.

(Un purtător de cuvânt al consiliului a afirmat că „programul de patch-uri a fost eliminat de pe site-ul nostru la începutul lunii octombrie”, explicând că „programul de patch-uri Ericsson 5G IoT a fost finanțat de Ericsson ca un program opțional de un an pentru cercetașii locali și s-a încheiat la 30 septembrie 2022”. Cu toate acestea, un reporter al ProPublica a văzut plasturele pe site-ul texan încă din 21 noiembrie).

Acesta rămâne disponibil pe site-ul unui consiliu de cercetași din New Jersey.

Un purtător de cuvânt al organizației Girl Scouts Heart of New Jersey a transmis o declarație în numele directorului său general, Natasha Hemmings, afirmând că „siguranța și bunăstarea fetelor noastre cercetașe este și a fost întotdeauna prioritatea noastră principală”. Declarația a continuat:

„În conformitate cu misiunea noastră, suntem parteneri cu numeroase organizații și corporații, inclusiv cu Ericsson, pentru a extinde accesul la educație și pentru a le permite fetelor să devină liderii de mâine.”

Biroul național al Girl Scouts of the USA nu a răspuns la multiplele solicitări de comentarii.

Îngrijorarea științifică cu privire la faptul că radiațiile telefoanelor mobile reprezintă un pericol pentru sănătatea umană, inclusiv un risc crescut de cancer, probleme de fertilitate sau alte probleme, a crescut în ultimii ani. (ProPublica a explorat recent această problemă în detaliu).

Cercetările includ un studiu masiv al guvernului american care, în 2018, a găsit „dovezi clare” că radiațiile telefoanelor mobile au provocat cancer la animalele de laborator. Unii cercetători au avertizat, de asemenea, cu privire la riscul special pentru copii, citând studii care arată că creierul lor în curs de dezvoltare absoarbe mai multe radiații din cauza craniilor lor mai subțiri și mai mici.

Academia Americană de Pediatrie s-a făcut ecoul acestei îngrijorări, îndemnând Comisia Federală de Comunicații (FCC) să își revizuiască standardele de expunere, spunând că acestea nu protejează în mod adecvat copiii.

Mai mult de 20 de guverne străine au adoptat măsuri de protecție sau au recomandat măsuri de precauție în ceea ce privește radiațiile fără fir, multe dintre acestea fiind axate pe limitarea expunerii copiilor.

Agenția Europeană de Mediu oferă îndrumări similare, menționând:

„Există suficiente dovezi de risc pentru a sfătui oamenii, în special copiii, să nu își pună telefonul pe cap.”

Industria wireless și autoritățile de reglementare din SUA, inclusiv FCC și U.S. Food and Drug Administration, neagă că ar exista vreun risc dovedit pentru sănătate. Aceștia contestă faptul că tehnologia prezintă vreun pericol special pentru copii și nu susțin nicio măsură de precauție.

De exemplu, pagina „Dispozitive fără fir și probleme de sănătate” a FCC notează că „unele părți” recomandă măsuri de siguranță, „chiar dacă nicio dovadă științifică nu stabilește în prezent o legătură definitivă între utilizarea dispozitivelor fără fir și cancer sau alte boli”.

În continuare se afirmă, cu caractere îngroșate:

„FCC nu susține necesitatea acestor practici”.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *