man Model National Știri

Făină de greieri mari din Ograda Bunicii- Un magazin on-line din România comercializează produsul de propagandă al marii resetări alimentare la prețuri piperate, lăudând calitățile nutritive ale acestuia: NU ARE COVID!

Nici nu s-a dat de prea mult timp startul la mâncarea Marii Resetări din viermi și insecte că unele firme de pe la noi s-au și grăbit să pună biata bunică la muncă în crescătoria de greieri, dis de dimineață cu papa-bun la ei apoi, seara, la tocat mărunt pentru hrana hipsterilor autohtoni. Gata, bunica noastră nu mai udă florile sau bate toba, ci mărunțește greieri!

Dacă în trecutul nu prea îndepărtat, făina de insecte era folosită pe post de hrană pentru pești, acum, autoritățile au hotărât că este vremea să o consumăm și noi. Nu departe de acest gând, un „magazin online”, considerat „bio” și chiar un promotor al bunelor moravuri alimentare, s-a decis în ultimă instanță să înceapă comerțul cu aceste produse pe bază de gândaci și gâze, stabilind prețuri piperate – aproape 1 leu gramul, respectiv 96 de lei o sută de grame:

Magazinul „Ograda bunicii” se laudă cu făina sa din „greieri mari fără aripi”, specificând la detaliile legate de valoare sa nutrițională, că ar fi extrem de bogată în proteine de înaltă calitate, dar și că, pentru cei mai pretențioși, aceasta este lipsită de gluten, remarcându-se în schimb prin concentrații mari de acizi grași esențiali-precum somonul, sau prin numeroșii macronutrienți ce vin odată cu ingerarea. Bunica se gândește la toate…doar că în trecut, bunicile nu încurajau copiii să consume insecte și nici nu jucau rolul de activiști în campania marii resetări alimentare. 

Ei bine, bunica încurajează consumul acestui produs și datorită faptului că este „fără boli, specificând că nu conține COVID.”

Dincolo de această etichetă stupidă afișată pe site-ul de propagandă a gândacilor de bucătărie, prețul este unul de memorabil: 97 de lei la suta de grame. Cu alte cuvinte, vă puteți imagina ce „delicatesă” bio, prinsă tocmai din ograda de la țară, a făcut bunica? Iar apoi, vă imaginați cât de stupid și ridicol e tot acest „concurs” batjocoritor al elitelor mondiale, infiltrate iată și la noi în țară tocmai prin intermediul unui concept autohton? 

În mod cert, propaganda de îndocrinare alimentară nu se va opri aici. Știri pe surse preia un articol care nu știm dacă face mai mult propagandă noii alimentații a Marii Resetări sau vrea să informeze:
Pulberea de greieri este rezultatul măcinării greierilor întregi și uscați în pulbere. Această pudră fină albă sau maronie, la fel ca făina de cereale, poate fi folosită pentru gătit și copt. Dar, pe cât de simplu pare ca proces de producție, pe-atât de scump este și se vinde la suta de grame, scrie ȘtiripeSurse, întocmai cum ne îndeamnă și bunica să procedăm, pe site-ul expus mai sus. 

Făina de greiere și alte produse comestibile din insecte sunt departe de a fi o glumă, sunt așa-zisele produse Bio. De fapt, aceste produse reprezintă soluții la o serie de probleme larg răspândite, de la penuria de alimente la nivel mondial până la digestia proastă, conform specialiștilor.

Cu alte cuvinte, consumul ei se face în virtutea protecției planetei și a economisirii. 

În 2014, experții de la Consumer Reports au testat gustul unei varietăți de produse cu proteine de greier, inclusiv batoane, gustări și prăjituri.

„Verdictul lor a fost că nu am avea nici cea mai mică idee că mâncăm greieri. Gustul produselor a variat, dar niciunul dintre ele nu a fost în niciun fel dezgustător. Și, în timp ce alimentele cresc pe câmp, insectele trăiesc în intimitate cu ele. Este imposibil să recoltezi culturile fără ca insectele să fie amestecate cu ele. Din acest motiv, anumite organisme internaționale permit prezența unei anumite cantități de insecte în alimentele noastre.” 

Prin aceasta se înțelege că nu ar trebui să ne producă nici un soi de repulsie. Acest produs Bio, făina de greiere, sau pulberea de greieri, se obține prin măcinarea greierilor întregi și uscați, iar rezultatul este un aliment cu proteine integrale. Uneori este folosită ca pudră proteică în smoothie-uri sau pentru a face batoane proteice. De asemenea, poate fi înlocuită cu 25% din făină în orice rețetă. Este un adaos ușor de adăugat la o varietate de alimente, inclusiv prăjituri, și chiar salate, scrie playtech.ro, citat de ȘtiriPeSurse. 

Aceste produse, inevitabil, au apărut și pe piața românească, iar comercianții o vând la suta de grame, asta însemnând, clar, un preț pe măsură. Ne-am interesat de curiozitate și am aflat cât costă făina de greiere în România, iar unul din comercianții care vând acest produs Bio spune că îl vinde cu 96,25 de lei suta de grame, asta însemnând că un kilogram de făină de greiere costă 962 de lei.

Prețul chiar și pentru o sută de grame, este unul extrem de mare, dar culmea este, mai spune același comerciant, că lumea a început să fie interesată de acest produs și să-l și cumpere.

În octombrie 2022, dimensiunea pieței globale pentru acest gen de produse a fost estimată la 330,36 milioane de dolari și se preconizează că va ajunge la 374,40 milioane dolari până în 2028, informează playtech.ro.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *