Christoph Graf, directorul de achiziții al Lidl pentru piața germană, a declarat în cadrul unui eveniment Green Week, desfășurat săptămâna aceasta la Berlin, că lanțul de supermarketuri cu discount va încerca să renunțe la vânzarea de carne, deoarece „nu există o a doua planetă”, relatează Breitbart.
În comentariile raportate de ziarul german Der Spiegel, managerul supermarketului a declarat că trebuie redus consumul de carne în Occident pentru a satisface cererea populației mondiale.
În timp ce Graf a susținut că decizia de a interzice carnea nu ar trebui să fie văzută ca o încercare de a dicta stilul de viață al clienților, el a spus că speră ca aceasta să îi „motiveze” pe cumpărători să cumpere mai multe proteine de origine vegetală.
Acesta a continuat spunând că, prin renunțarea la carne, compania va câștiga sprijinul generațiilor tinere: „Cred că generația tânără va fi fericită când vom aborda această problemă.”
Angajamentele anti-carne ale șefului de magazin alimentar au fost salutate de grupul activist Greenpeace, membru al organizației Greenpeace, Christiane Huxdorff, care a declarat: „Lidl a recunoscut semnele vremurilor și își asumă cu adevărat responsabilitatea pentru produsele vândute în magazinele sale.”
Activista Greenpeace a continuat spunând că această măsură ar trebui să fie însoțită de acțiuni din partea guvernului german pentru a subvenționa dietele vegetariene.
„Dacă un miliard de oameni nu mai mănâncă carne, vă spun că are un impact mare. Nu numai că are un impact mare asupra sistemului alimentar actual, dar va inspira și inovarea sistemelor alimentare”, a susținut directorul industrial. „Prevăd că în viitor vom avea proteine care nu provin din carne, probabil că vor avea un gust chiar mai bun”, a adăugat el.
Forumul Economic Mondial, fondat de milionarul de origine germană Klaus Schwab, a fost o voce importantă în mișcarea pentru dieta vegetariană, susținând ca oamenii să consume mai multe „alimente benefice pentru climă”, precum algele, cactușii și algele marine.
Instituția globalistă a promulgat, de asemenea, ideea de a trece la o dietă bazată pe proteine din insecte pentru a deveni, se presupune, mai sustenabilă.