man Model National Știri

Europarlamentarul Cristian Terheș: Mergem exact în direcția menționată deja de Schwab, Gates, Soros nu pentru că am crede teorii conspiraționiste, ci pentru că se întâmplă aceste lucruri în fața noastră

Politicile asumate de UE în ultimii ani pun fermierii din statele membre UE într-o situație din ce în ce mai grea. Legile asumate de Comisia Europeană, în frunte cu Ursula von der Leyen, au provocat revolte, perfect justificate în opinia europarlamentarului Cristian Terheș, care a avut o intervenție la RTV cu o seară în urmă. 

„Mergem exact în direcția menționată deja de Schwab, Gates, Soros nu pentru că am crede teorii conspiraționiste, ci pentru că se întâmplă aceste lucruri în fața noastră. În momentul în care dorești de exemplu să închizi peste 3.500 de ferme din Olanda – cel mai mare exportator de mâncare din Europa, te gândești cu ce vei înlocui mâncarea respectivă pe care o produc fermele respective. În România, abia 15% furnizează piața internă din necesarul de carne de porc, iar 85% vine în mare parte din Spania. Când te uiți, modul în care statul spaniol subvenționează acest sector (…) Ce face statul român? La noi, nimeni nu negociază la nivel european. Apoi ne plângem că vin și-ți închid mine și așa mai departe. Înainte să-i acuz pe cei din afară – și sunt un acuzator al lor, deseori, mă uit la ce fac cei de dinăuntru. De exemplu, premierul. Când a fost ultima oară la Bruxelles să bată cu pumnul în masă, în fața Ursulei? Un exemplu concret! Dar președintele, care se comportă ca un faraon, care așteaptă ca lucrurile să se întâmple, în timp ce el e ca într-o stare de nirvana?”, a declarat Cristian Terheș, vineri seara, la România TV.

El a sărit de asemenea, în apărarea fermierilor din Europa, care sunt amenințați cu legi stricte de către Uniunea Europeană.

Ce înseamnă un om de stat? Un om care poate să-și reprezinte cum se cuvine țara, mai ales pe plan extern, să-și urmărească propriile interese fără să urle în fața respectivilor și fără să le sară în cap – așa face Ungaria, asa face Polonia, Germania, Franța, orice altă țară, mai puțin România. La nivelul UE, vocea României nu există și suntem a șasea putere – raportat la numărul de populație și de reprezentanți la Bruxelles”, a mai comentat europarlamentarul.

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *