ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!
Elon Musk a acordat un interviu pentru BBC în care l-a apostrofat pe jurnalist că minte când afirmă că s-a ridicat nivelul de ură de când este el director. Musk a mai declarat în interviu că BBC ascunde adevărul despre vaccinurile Covid.
This time with video & better audio https://t.co/js4nTQSSh3
— Elon Musk (@elonmusk) April 12, 2023
„Și-a schimbat BBC dezinformarea cu privire la COVID?”, a afirmat Musk.
„BBC nu stabilește regulile asupra Twitter, așa că vă întreb pe dumneavoastră”, a spus jurnalistul BBC, Clayton.
„Ați schimbat etichetele, etichetele de dezinformare COVID, înainte exista o politică, dar apoi a dispărut – de ce faceți asta?”, a adăugat el.
„Uite, COVID nu mai este o problemă”, a răspuns Musk. „Se consideră BBC responsabil în vreun fel pentru dezinformarea cu privire la mascarea și efectele secundare ale vaccinurilor și nu a raportat deloc acest lucru?”, a adăugat fondatorul SpaceX.
Musk a continuat spunând că BBC s-a lăsat „presat de guvernul britanic să își schimbe politica editorială”.
„Sunteți la curent cu asta?” l-a întrebat Musk pe Clayton, care nu a răspuns la întrebare. În schimb, el a mutat conversația pe un alt subiect, menționând totodată că nu este un reprezentant al BBC și că nu poate vorbi în numele politicii editoriale a companiei.
„Tocmai ai mințit!”, a mai spus Elon Musk reporterului BBC James Clayton. „Ai spus că ai experimentat mai mult conținut plin de ură [pe Twitter] și apoi nu ai putut numi un singur exemplu. Este absurd!”
Acest moment marchează doar unul dintre multele momente în care Clayton de la BBC a părut complet nepregătit pentru a face față lui Elon Musk.
James Clayton, de la BBC, spera să fie cel care pune toate întrebările în acest interviu planificat în mod spontan. Dar se pare că curiozitatea lui Elon l-a determinat pe acesta să pună și el câteva întrebări.
Una dintre aceste întrebări a fost despre politica de dezinformare COVID a BBC.
Clayton l-a întrebat apoi pe Musk despre decizia sa de a-l readuce pe Twitter pe fostul președinte Trump.
Elon a declarat că nu a votat pentru Donald Trump, dar crede că oamenii de toate convingerile politice ar trebui să fie admiși pe platformă. „Libertatea de exprimare este lipsită de sens dacă nu permiți oamenilor care nu-ți plac să spună lucruri care nu-ți plac. În caz contrar, este irelevantă. În momentul în care pierzi libertatea de exprimare, aceasta nu se mai întoarce.”
Următorul subiect a fost „dezinformarea”.
„Credeți că acordați prioritate libertății de exprimare în fața dezinformării și a discursului instigator la ură?”, a întrebat James Clayton.
Clayton a fost luat prins cu garda jos când Elon a întors foaia în favoarea sa.
„Cine este arbitrul acestei [dezinformări]? Este BBC?”, a întrebat Musk.
James Clayton s-a bâlbâit: „Mă întrebi pe mine la propriu?”.
„Da”, a răspuns Elon. „Cine poate spune că dezinformarea unei persoane este informația altei persoane?”.
„Într-un fel spui: cine știe cel mai bine? Cetățeanul de rând sau cineva care este jurnalist? Și cred că, în multe cazuri, cetățeanul obișnuit știe mai multe decât jurnalistul”, a continuat Musk.
„Dacă vine cineva și vă oferă 44 de miliarde de dolari pentru Twitter chiar acum, ați accepta?”, a întrebat Clayton.
„Nu”, a răspuns Elon.
„Te-ai gândi la asta?” a întrebat Clayton.
„Nu”, a răspuns Musk. Pentru că „vreau să am o sursă de adevăr pe care să mă pot baza”.
Iată cele mai importante momente ale interviului: