man Model National Opinii

Comandor (r) Ștefan Popa: INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ SAU SALTUL DE LA „ A AVEA ” LA „A ȘTII”

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!

Omenirea intră într-o nouă etapă a dezvoltării și progresului științific și anume aceea de implementare a Inteligenței Artificiale la nivel mondial. O fi bine, o fi rău! Este vorba de o nouă revoluție științifică, la nivel planetar.

Ca orice fenomen al acestei lumi poate însemna o sabie cu două tăișuri, depinde de om cum ți în ce scop va folosi Inteligența Artificială. E un pas mic pentru om, dar un salt mare pentru omenire spre progres sau spre autodistrugere. Îi este de folos omului și lui Dumnezeu acest lucru? Cui îi este frică de Inteligența Artificială?

Inteligența Artificială impune schimbări mari și profunde la nivelul gândirii umane, în sistemul de educație, în mentalitatea individuală și colectivă, în exercitarea dreptului de libertate individuală și colectivă, în libertatea de exprimare a conștiinței, în viața personală și comunitară a ființei umane. 

În primul rând, este un lucru îmbucurător în faptul că ea va permite, în sfârșit, a proverbului românesc: „cine are carte, are parte!”. Sau va implementa principiul: „omul potrivit la locul potrivit!”. Numai în felul acesta vom putea scăpa de toți idioții și toți ignoranții, care se erijează în momentul de față în „elitele lumii”, conducând omenirea spre pierzanie. Numai așa vom scăpa și noi, românii de acești idioți, impostori și oportuniști, care în prezent, conduc destinele românilor. În curând vor avea acces la elitele adevărate ale lumii, numai oamenii care știu carte cu adevărat, nu cu tot felul de diplome, licențe și doctorate false. Gata, se va termina cu „șmecheriile” și cu „minciunile”! Fac pasul în față, oamenii care într-adevăr merită să facă parte din rândul elitelor și care vor avea acces la putere economică, financiară, militară, politică. De data aceasta vom avea o elită învățată. Numai așa, omenirea va putea progresa și prospera în totalitatea ei, învățați și neînvățați.

În al doilea rând, Inteligența Artificială va schimba total modalitatea de gândire și acțiune a întregii umanități, în sensul că, pentru prima dată în istoria omenirii, omul se confruntă cu o entitate superdezvoltată. Ce va face omul?

Fie se supune acesteia, fie îi câștigă prietenia și colaborează cu aceasta, fie face tot posibilul să o domine pe aceasta și să o determine să accepte deciziile omului. Cea mai plauzibilă ar fi ultima situație, dar pentru a ajunge la aceasta este necesară o pregătire temeinică și o învățare continuă. Adică, omul nu se va mai limita doar la învățarea din sistemul de educație, ci va trebui să învețe toată viața. Așa că dragi tineri puneți serios mâna pe carte, deoarece aici este salvarea voastră. Iar sistemul politic trebuie să conștientizeze faptul că sistemul de învățare va trebui să aibă o finanțare pe măsură pentru a face față noilor provocări. Putem lua ca exemplu de țară, Finlanda care asigură o finanțare de 18 000 euro/elev, în timp ce România acordă 1500 euro/elev. De aceea, Finlanda se bucură de progres și prosperitate în toate domeniile vieții sociale.

Apoi, trebuie să recunoaștem că Inteligența Artificială vine la pachet cu o serie de aspecte negative, care poate duce chiar la distrugerea omenirii, dacă nu este monitorizată corect și în folosul omenirii. Dacă Inteligența Artificială ajunge la îndemâna numai a unui grup de oameni, sau a unui singur stat, cu interese meschine, totalitare și de exploatare, atunci nu va fi bine deloc. De aceea, va fi nevoie de o selecție atentă a oamenilor care vor avea acces la „Centrul de Comandă și Control”.

Așadar, dragi compatrioți, concurența este deja printre noi, vigilența maximă și o învățare continuă, altfel vom fi dominați și nu va fi de mirare să ajungi acasă și să găsești pe „altcineva”. Dragi tineri învățați și iar învățați, pentru că aveți în fața viitorului vostru o concurență supraomenească. Iată, de ce este nevoie să se facă saltul de la a avea la a știi.

Ștefan Popa

About Post Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *