ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!
„Este important ca o universitate să creeze precedentul lucrând cu autoritățile federale de reglementare pentru a introduce aceste animale în aprovizionarea alimentară”, a spus Jon Oatley, profesor la Școala de Bioștiințe Moleculare din cadrul Colegiului de Medicină Veterinară al WSU. „Dacă nu trecem prin acest proces, toate cercetările pe care le facem sunt în zadar, deoarece nu vor ajunge niciodată la public.”
Oatley folosește instrumentul de editare genetică CRISPR pentru a îmbunătăți trăsăturile genetice ale animalelor și lucrează pentru a primi aprobarea FDA pentru o linie de porci modificați genetic.
El a inițiat procesul investigațional pentru autorizarea utilizării în aprovizionarea alimentară pentru cinci porci modificați genetic, având scopul de a demonstra că alimentele obținute din aceste animale sunt „sigure pentru consum” și că este posibil ca o instituție academică să obțină acest tip de autorizare FDA.
Editarea genelor poate aduce modificări în ADN-ul unui organism, modificări care ar putea apărea în natură sau prin reproducere selectivă, dar ar dura mult mai mult fără un instrument precum CRISPR, mai menționează news.wsu.edu.
Autorizarea FDA este investigațională și se limitează la acești porci, dar arată că editarea genetică a animalelor pentru a produce rapid trăsături dorite pentru o producție îmbunătățită de alimente constituie, după cum scrie site-ul, „o strategie viabilă pentru hrănirea populației în creștere a planetei”.
„Intenția inițială în crearea acestor animale a fost să încercăm să îmbunătățim modul în care hrănim oamenii. Și nu putem face acest lucru decât dacă putem colabora cu sistemul FDA pentru a introduce aceste animale în lanțul alimentar”, a spus Oatley.
Și alte companii au primit aprobare de la FDA pentru animale modificate genetic, dar abordarea a fost transgenică, ceea ce înseamnă o tehnologie diferită care presupune inserarea ADN-ului din specii exterioare în genomul unui organism. „Editarea genelor este o tehnologie modernă, de ultimă oră, care funcționează numai în ADN-ul unei specii și poate face schimbări care ar putea apărea în mod natural sau prin practici tradiționale de reproducere”, mai scrie sursa citată.
Oatley a mai spus că speră că exemplul WSU va ajuta la risipirea „dezinformării” cu privire la această tehnologie.
„La WSU, suntem cu toții pentru știință. Vrem doar să ne asigurăm că cercetarea este validă și că animalele pe care le producem sunt sănătoase.”