ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!
Întrebarea de mai sus încă o mai aud prin autobuz, metrou, pe stradă sau o citesc în multe comentarii pe rețelele de socializare. Unii încă merg pe principiul „Nu văd, nu cred” dar și dacă le arăți, ei tot nu cred.
Sunt preoți care fac enorm de multe pentru comunitatea lor. Că de multe ori nu se vede sau nu se aude, asta se poate întâmpla din diferite motive. Dar haideți să vă spun ce face un preot de sat, cu o parohie mică, având poate sub 100 de familii. Am rămas impresionat încă de anul trecut când am început colaborarea noastră pentru concursul de toacă organizat la Parohia Sfântul Spiridon Ogoru din județul Călărași. Și în acest an am fost parteneri media pentru acest concurs care s-a desfășurat în data de 28 mai și rămân plăcut surprins de la an la an. De ce? Păi haideți să vă spun de ce:
În primul rând pentru că acest concurs organizat prin părintele paroh Cornel Vasilică Andrei, adună participanți din București, județele Iași, Galați, Brăila, Olt, Ialomița si Călărași. Vă dați seama? Un concurs este organizat la sat iar participanții vin chiar și din județele îndepărtate. Ba chiar anul trecut a participat cineva din afara țării, ceea ce a făcut concursul să fie chiar internațional.
Știți ce este și mai interesant? Nici un participant nu a plecat, cum se spune prin popor, „cu mâna goală”.
Participanții au primit diplome și cadouri. Valoarea lor? 8000 de lei! Știți ce înseamnă asta? O dovadă că se poate. O dovadă că s-a reușit acest lucru la sat, în mod clar se poate oriunde.
Dragostea părintelui paroh nu se oprește doar aici. Părintele a reușit să adune sponsori locali, astfel încât a colaborat cu restaurante locale ca să ofere și o masă caldă participanților. Participanți au primit sandvișuri, pizza, sucuri, fructe și prăjituri. Iar numărul participanților nu a fost unul mic. Au participat 65 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani.
Bucuria nu a fost doar de partea copiilor, ci și de partea părinților pentru că și ei au avut emoții și s-au bucurat pentru participanți. Ba chiar părinții au fost atenți la toate detaliile. Și-au îmbrăcat copiii în costume tradiționale, promovând astfel portul popular românesc.
Deci iată cum o biserică dintr-un sat din județul Călărași a reușit să devină neîncăpătoare, pentru că mulți părinți sau copii au stat chiar și în curtea bisericii.
Toate acestea dovedesc un singur lucru: Ai dragoste și credință? Poți muta și munții. Cine s-ar fi gândit vreodată că se poate atinge o asemenea performanță la sat?
Cam asta fac preoții. Iar părintele Cornel Vasilică Andrei nu este singurul. Mai sunt și alți preoți, călugări, maici sau mireni care fac fapte bune și oferă multă dragoste celor din jurul lor. Faptele lor se nasc din dragostea lor dar noi avem ochi să vedem dragostea lor?