ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.
Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, este primul care răspunde în poziție de drepți la ordinul lui Raed Arafat de „tăiere a microfonului” opiniilor contrare vaccinării, chiar dacă acestea sunt științific probate, cum este cel mai adesea cazul.
„Suntem într-o situație dramatică, un moment foarte-foarte greu pentru existența noastră. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare. Prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Deja țara noastră este un exemplu negativ la nivel internațional prin comparație cu țările unde rata de vaccinare este peste 80%. Avem spitalele pline, nu mai putem face față cazurilor noi.
Dr. Daniel Coriu a propus un lockdown similar cu cel introdus anul trecut în România pentru a opri transmiterea infecției cu noul coronavirus, deși 2021 nu este la fel ca 2020 și între timp oamenii inteligenți au identificat și alte soluții pretutindeni pe mapamond. Lipsa de viziune a diriguitorilor români, soldată cu rezultate mediocre în câmpul vaccinării, e pusă în cârca vocilor oponente care nu sprijină strălucita campanie pompieristică de vaccinare. De aceea, Coriu amenință cu cenzura și eliminarea profesională a medicilor care nu consimt să se transforme în propagandiști ai vaccinării.
„Am ajuns în această situație și din cauza unor colegi medici, care au transmis public mesaje greșit. Mesaje nevalidate ștințifiic, mesaje care au dus populație în eroare. Pentru a corecta acest lucru, o să propunem la nivelul Guvernului un mecanism rapid de sancționare prin suspendarea exercitării profesiei medicale pentru aceste persoane.„, a susținut abuziv președintele Colegiului Medicilor din România.
La fel ca în cazul cetățenilor, dizidenții sunt etichetați ca „pericol” pentru siguranța publică, opiniile argumentate dar diferite sunt etichetate drept false sau neștiințifice (de ca și cum știința este un monolit care dă verdicte unanime pe orice problemă), iar exprimarea opiniilor este confundată cu instigarea auditoriului la fapte „antisociale”. O retorică demnă de regimurile dictatoriale, în care oamenii, atât formatori de opinie cât și simpli cetățeni, erau constrânși să nu-și folosească gândirea critică autonomă, ci să preia pe nemestecate îndemnurile regimului.